Hoppa till sidans innehåll

Vi tappar vår skyttedrottning

22 AUG 2011 17:30
Lisa Hägglund till Danmark-Sirius.
  • Skapad: 22 AUG 2011 17:30

Lisa Hägglund har gjort 21 mål i årets division 3 Uppland och leder den skytteliga som hon vann ifjol. I helgen skrev IK Rex målgörare på för Danmark-Sirius DFF.

- Det känns bra, roligt att testa något nytt, säger hon själv.

Lisa Hägglund har precis som tidigare år öst in mål i damtrean för IK Rex, klubben där hon blivit årets spelare två år i rad. Förra sommaren avgjorde hon Cup Kommunal när Uppland besegrade Stockholm med 1-0 och sommaren innan det fanns hon med i distriktets trupp på Elitlägret i Halmstad.

Lisa Hägglund har varit sitt Vendellag troget sedan hon började spela fotboll, men nu tar hon steget upp en division.

- Jag har tränat med Danmark-Sirius sedan i maj och när jag fick förfrågan om att skriva på, så sa jag ja, säger Lisa Hägglund.

Danmark-Sirius leder division 2 östra Svealand med åtta poäng före Tierp och siktet är inställt på kval till division 1.

- Vi är inte där än, men i ett kval så behöver vi en forward som kompletterar de vi redan har och det gör Lisa, säger Danmark-Sirius sportchef, Gunnar Källsten.

- Hon är en stark bollmottagare som passar våra djupledspelare bra. Lisa var med i en träningsmatch mot Bollstanäs och det är tillfälligheter att hon inte gör både ett och två mål på den halvtimmen hon spelar.

Danmark-Sirius skriver ett utlåningsavtal med IK Rex så att det finns möjlighet för moderklubben att använda Lisa Hägglund i någon match under hösten.

- Lisa kommer så klart att saknas hos oss, men jag tycker ändå att det är helt rätt av Lisa att hon skriver på för Danmark-Sirius, säger Rex tränare, Mats Ericsson.

- Jag tror att Lisa har stora chanser att lyckas i sin nya klubb, hon har så pass bra kvalitéer som fotbollsspelare, säger Rextränaren och nämner tekniken, spelförståelsen och att hon både är en målskytt och framspelare, som några.

På söndag gör Lisa Hägglund sin första match i den blå-svarta tröjan borta mot Roslagsbro. IK Rex möter samma dag Upplands Ekeby på bortaplan.

 

Samma text finns att läsa i Arbetarbladets tisdagstidning.

 

Vi från klubbens sida önskar Lisa stort lycka till! 

 

IMG_0779 

Skribent: Mikaela Sundbaum

Postadress:
IK Rex - Fotboll
Vakant, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Kontakt:
Tel: 018337060
Fax: 018337060
E-post: [saknas] Information

Se all info