Hoppa till sidans innehåll

Tio utan förlust

25 JUN 2010 11:23
Segertågets expressfart har avtagit något, men än är tomt i förlustkolumnen. Ny kryssmatch, den här gången borta mot Fanna.
  • Skapad: 25 JUN 2010 11:23

Ber om ursäkt till att matchreferatet dröjt någon dag, men lagom till midsommar kommer här ett alldeles rykande färskt. Undertecknad har varit på semester i Norrland.

Om det var mycket mygg? Svar ja.

Såg jag någon ren? Svar ja.

Fanns det något att göra? Svar nej.

Låter finska som ett otrevligt språk? Svar ja.

Är kukkola en norrländsk sexleksak? Svar nej. Det är en fors som uttalas Ko-Ko-La.

 

Det var match i onsdags, första höstmatchen framflyttad innan sommarledigheten, borta mot Fanna. Hemma blev det en fem-etta. Borta visade det sig bli svårare. Bra start från Rex sida, men underläge efter dryga tio minuters spel och 1-0 Fanna. Jess kvitterar mycket elegant till 1-1 framspelad av Tilda.

Men Rex hamnar i nytt underläge och inom loppet av bara några minuter gör Fanna både 2-1 och 3-1.

Jess snyggar till siffrorna till 3-2 innan pausvilan, efter fint passningsspel där Lisa får assistpoängen.

Vid 3-3 är det Lisa som målar, på hörna med avsändare Frida.

Sista kvarten är det öppet och kan egentligen gå åt vilket håll som helst, bästa lägena för de grön-vita har Lisa och Emma alldeles i slutet av matchen. Men det mest spektakulära som händer är att tränare Mats Ericsson får tacka för sig. "Hej då" säger domaren och pekar tydligt med hela handen att det är dags att gå.

Slutresultat 3-3.

 

I matchreferatet från Rosersbergs matchen lovade jag att återkomma med några gobitar. För att se alla kika in under Vendelgrodor och Poängligor, dessa sidor har fått utökning.

Det jag funderade på efter hemmamatchen är om Chrille har fått konkurrens om manligaste rösten i damtrean? Chrille själv påstår sig ha starkast basröst, men jag tror nog matchen i höst får avgöra om det verkligen är våran målis eller försvarsspelaren i Rosergsberg. Vad tror ni? Kommentera gärna i gästboken.

Så till en klurig liten fråga: Till hemmamatchen mot Rosersberg hade vi fått tillbaka vårat utlandsproffs Josefine "Holma" Holmgren. Holma fick hoppa in som innermitt i slutet av matchen, hon gjorde inget avtryck i målprotokollet, men väl i kortligan då hon sparkade ned en motspelare och fick gult kort. Nu till frågan.

I vilket land har Holma varit proffs under våren?

1. Spanien

x. Brasilien

2. England

 

 

På onsdag är det final i CupKommunal i Halmstad F93:

Uppland- Stockholm

I Upplandströjan återfinner vi två Rextjejer, Lisa Hägglund och Frida Eriksson. Damlaget och hela IK Rex önskar er hjärtligt lycka till! Kör hårt tjejer.

 

 

Skribent: Mikaela Sundbaum

Postadress:
IK Rex - Fotboll
Vakant, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Kontakt:
Tel: 018337060
Fax: 018337060
E-post: [saknas] Information

Se all info