Hoppa till sidans innehåll

Rex vann mot Enköping

30 MAJ 2009 19:35
Rex gjorde under fredagskvällen en bra match borta mot Enköping och fick med sig tre poäng hem efter 3-2 på Korsängen.
  • Skapad: 30 MAJ 2009 19:35

Match mot Enköping borta på Korsängen under fredagskvällen och det vita bortastället var på. På håll kunde man nästan tro att flera av spelarna biffat till sig och blivit betydligt mer axelbreda när man klev ut på plan, framförallt de med höga nummer på ryggen då tröjorna storleksmässigt går efter numret på ryggen.

 Men precis som tidigare var det ett mer passningsskicklig lag än stort och starkt som mönstrade laguppställning.

21 minuter av matchen var spelade då systrarna Hägglund presenterade sig ordentligt i matchen, för framspelningen svarade Anna och för målet Lisa. Mer chanser fortsatte att skapas från Rex sida, däribland två stolpträffar och en ribbträff. Lägg där till ett felaktigt (?) bortdömt mål. Enköping var heller inte helt ofarliga, men känslan var den att Chrille i målet tillsammans med försvaret hade ganska god koll på Enköping.

 

Fortsatt bra passningspel i andra halvlek och känslan är den att vi blir lite bättre för varje match. 0-2 kom då 55 minuter av matchen spelats, också denna gång var det efter en passnings från syster som Lisa nätade. Här fanns förhoppningarna om att ”stänga matchen” genom att öka på ledningen med ytterliggare ett mål, men istället kom Enköpings reducering. Lite onödigt kändes det som och det blev åter riktig nerv i matchen.

Kommandot tog man dock tillbacka och Jessica ökade på ledningen till 1-3.

 

Lite lugnare på plan igen, men inte helt lugnt vid sidan av.Enköpings tränare blev (för ett milt uttryck) oense med Uffe Wennberg som gick som linjeman, om bollen, efter Amandas inkast var på eller utanför planen. Uffe vinkade INTE, Enköpings tjej tog upp bollen med händerna varav domaren blåste frispark till Rex. (Man får inte ta med händerna om man inte är målvakt som alla vet). Deras tränare blir rejält förbannad och drar en ramsa med svordomar varav domaren visar ut tränaren. Har Uffe gjort något oschyst någon gång? undrar då jag.  

I matchen så tillåts Enköping reducera än en gång med två minuter kvar att spela, men Rex låter inte hemmalaget komma närmare än så utan visar att med bra inställning och härligt krigande så är man svåra att ta poäng ifrån.

Skribent: Mikaela Sundbaum

Postadress:
IK Rex - Fotboll
Vakant, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Kontakt:
Tel: 018337060
Fax: 018337060
E-post: [saknas] Information

Se all info