Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rex vände underläge

06 JUN 2009 14:16
På nationaldagen var det dags för ny hemmamatch på Ottarsborg för damlaget. Motståndet svarade Alunda för.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2009 21:43

En 16-manna stor trupp (5 spelare fler än mot Vaksala) var vi som kom till Ottars för match mot Alunda. Uffe Wennberg svarade som vanligt för arrangemanget kring matchen. Under "Vendelgroder och annat" kan man lyssna på Uffes favortilåt som han spelade under HELA uppvärmningen.  

 

Mittenlaget Alunda, som i sin senaste match besegrade Heby som huserar i toppen av tabellen, var laddat från start och visade att det inte skulle bli någon promenadseger för Rex.

Trots att det kändes som om hemmalaget skapade betydligt mer och bara lät Alunda komma över på de grönas planhalva ett par gånger i inledningen av matchen, så kom Rex i tidigt underläge med 0-2.  

Tränaren, Johan Lundén medgav att de grönklädda var pressade:

– Vi skapar massor av chanser, men de gör målen i början och vid 0-2 känns det osäkert. .

Men Rextjejerna fortsatte att skapa chanser och det gav resultat. På en hörna slagen av Lisa Hägglund, tryckte Josefine Holmgren in 1-2reduceringen. Kvitteringen kom också den innan domaren blåste till pausvila. Jessica Eriksson gör inga som helst misstag då hon kommer fri med gästernas målvakt.

 

Andra halvlek tillhörde hemmalaget. Efter ett fint samarbete mellan Emma Lundén på vänsterkanten och Lisa Hägglund, kan Emma ge hemmalaget ledningen. Lisa Hägglund ökar på den ledningen och matchen slutar 4-2. Segersiffrorna hade kunnat bli större än så, men det som var påväg att bli det snyggaste målet gjort på Ottars denna säsong av damlaget, blåser domaren bort, helt felaktigt. 

 

Tre nya poäng är huvudsaken och det firades med en liten lagfest hemma hos Hägglunds. Vilka som vann femkampen låter jag vara oskrivet (den som känner undertecknad kan snabbt räkna ut att den dåliga förloraren inte ingick i det laget, trots "segerbild" efter tre grenar).

 

 

IK REX- ALUNDA 4-2 (2-2)

Målen, Rex; Josefine Holmgren, Jessica Eriksson, Emma Lundén, Lisa Hägglund

Skribent: Mikaela Sundbaum

Postadress:
IK Rex - Fotboll
Vakant, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Kontakt:
Tel: 018337060
Fax: 018337060
E-post: [saknas] Information

Se all info