Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Lisa första målskytt i Heby

14 JUN 2009 21:23
Match för damlaget i ett regningt och blåsigt Heby under söndagen. Segersiffrorna skrevs till 0-3.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2009 05:59

7 grader varmt, spöregn och snålblåst var förutsättningarna då det under söndagen var premiär för Hebys nya konstgräsplan. Mitten av juni och svensk sommar och fotboll när den är som bäst, någon??

Det var fler än domaren som frös då första matchen på Tegelvallen spelades mellan Heby och Rex i damer division 4. Långkallingar och vantar skymtades på sina håll, inte bara hos publiken.

Planen var såsom en konstgräsplan bör vara, mycket fin och korthårig så det var ändå upplagt för att kunna bli en relativt välspelad match.

Gästande Rex tar kommandot från start och med medvind i ryggen skapar man tryck direkt mot hemmalaget som får ställa in sig på försvarsspel hela första halvlek. Sara i Rexmålet nuddar inte bollen mer än två gånger under de första 45 minuterna. Framåt så skapas det mycket, men oskärpa och en bra målvakt i hemmalaget gör att resultatet i halvtid skrivs till 0-1, efter mål av Lisa Hägglund.

 

Med tanke på blåsten varnas det i omklädningsrummet för att andra halvleks matchbild kan bli den motsatta, men det förväntade trycket från hemmalaget uteblir samtidigt som försvarsspelet i Rex är mycket disciplinerat och man tillåter inte Heby att skapa en enda målchans under hela matchen.

Framåt så fortsätter våra forwards att leverera. Lisa Hägglund ökar på ledningen till 2-0 och anfallskollegan Jessica Eriksson sätter dit 3-0 som också blir slutresultatet.

 

Annat smått och gott att kommentera från matchen, är att Cissi gör sin första match i Rextröjan och debuterar i slutet av matchen- kul!

Försvarsspelarna hade inte en av sina svettigaste sista femton minuter av matchen utan hann fundera på hur Hebys inhoppare lyckades hålla kvar shortsen med tanke på det häng hon hade på brallorna- imponerande!

I övrigt finns inget att tillägga över Uffes insats denna match, då han klarade sig helt klanderfri på linjen- bra jobbat Uffe!

Efter matchen undrade Amanda: "Finns det nå vatten?" Då alla var genomblöta och dygnsura av just vatten så var det ingen annan som ville ha mer- konstigt!

 

Nästa match spelas hemma på Ottars mot Bälingetrollen, väl mött då!

 

 

HEBY- IK REX 0-3 (0-1)

Målen, Rex: Lisa Hägglund 2, Jessica Eriksson

Skribent: Mikaela Sundbaum

Postadress:
IK Rex - Fotboll
Vakant, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Kontakt:
Tel: 018337060
Fax: 018337060
E-post: [saknas] Information

Se all info