Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

"Hej här kommer segertåget..."

24 JUN 2009 21:21
Seriefinal och 2-0seger hemma mot Bälingetrollen under onsdagskvällen.
  • Uppdaterad: 25 JUN 2009 07:36

Så var det då dags för sista vårmatchen och det var ett hemmalag i IK Rex som tog emot Bälingetrollen för seriefinal hemma på Ottarsborg under onsdagen.

Uffe verkade taggad och spelade musik högre än tidigare uppvärmningar, men så var det ju också serieledarna mot tabelltvåan.

Hemmalaget skulle också visa sig vara taggade till tusen och satte upp högsta fart från start. Bälingetrollen stod emot bra med sitt låga försvarsspel och försökte då man erövrade boll att satsa på långa bollar bakom våran backlinje. Återigen svarade laget för en bra insats försvarsmässigt och Bälingetrollen tilläts inte skapa så mycket framför Sara i målet.

1-0 till Rex kom efter en hörna slagen av Lisa Hägglund, Mikaela nickade fram till Jessica Eriksson som satte 1-0, vilket också var siffrorna i paus. 

 

I början av andra halvlek har hemmalaget sin spelmässigt starkaste period och här levererar Jessicas anfallskollega Lisa Hägglund, liksom i tidigare matcher. En fin slagen utspark av Sara i målet når Lisa som lobbar bollen förbi målvakten i Bälinge.

Fler chanser skapas, men några fler mål blir det inte. Inte heller för motståndarlaget vars egentligen ända riktigt farliga chans skapas på en frispark, som går i ribban.

Åsa gör ett inhopp i slutet av matchen och får sånär en tå på bollen i en löpduell mot målvakten. Fanns de som tyckte att det såg ut som om Åsa var mer sugen på att trycka till deras målvakt än att själv få en tå på bollen och sätta 3-0, men det låter jag vara osagt och det får stå för dem som spekulerar.

Det annars händelserika i andra halvlek var att tränare Johan fick tillsägelse av domaren att hålla tyst vid båset om han skulle få stå kvar. (Matilda är här övertygad om att domaren såg fel och egentligen skulle ha sagt till Mats). Men Johan fick hur som stå kvar och se sitt lag bärga segern och tre poäng och gå till sommarvila med fortsatt serieledning.

Härligt tjejer!

 

 

IK REX- BÄLINGETROLLEN 2-0 (1-0)

Målen, Rex: Jessica Eriksson, Lisa Hägglund

Skribent: Mikaela Sundbaum

Postadress:
IK Rex - Fotboll
Vakant, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Kontakt:
Tel: 018337060
Fax: 018337060
E-post: [saknas] Information

Se all info