Hoppa till sidans innehåll

Åtta raka

14 JUN 2010 07:25
Ny match, ny seger. Den här gången var det Vaksala som blev utan poäng då Rexarna spelade hem tre nya.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2010 10:06

Sista skrev Arbetarbladet om Segertåget, den här gången var det UNT:s rubriksättare som använde Segertåget för att beskriva REXdamJournalister som också diggar våran låt?

Det var upplagt för en ny seger sett till tabellläget, men Vaksala som huserar i botten av tabellen och som inte tagit några poäng på de senaste sex matcherna, gjorde det svårt för serieledande Rex. Och det var hemmalaget Vaksala som satte 1-0, orättvist med tanke på att det hade varit gästande Rex för hela slanten då.

Efter målet sjunker de grönklädda tjejerna in i hemmalagets lägre tempo och mest spänning för oss på bänken skapar bollkalle, även myggkalle för dagen. Den interna tävlingen bollkallarna emellan för er som inte var där var att döda flest, här ska tilläggas att jag tror att det var mygg de försöka slå men helt säker är jag inte då jag inte såg en enda själv i ett blött och regnigt Uppsala. Välkommen till Otttars säger jag. Och om ni vill fråga Rimbo!

 

Kvitteringen kommer så innan pausvilan, det är som vanligt (tänker jag skriva), Jessica Eriksson som sätter dit 1-1. Siffror som står sig till paus.

I andra halvlek tar vi kommandot och Rex är bättre, klart bättre. Men Vaksala gör det trångt och de riktigt, riktigt heta målchanserna uteblir. Fram tills det att Jessica Eriksson målar än en gång. 1-2 känns skönt och som om vi har läget under kontroll, men hemmalaget nosar mark på vår planhalva och på en högerhörna är det kvitterat till 2-2.

Men det går vägen och efter flera chanser i samma anfall är det Amanda Östervall som skottar in segermålet.

"Det var som att spela i en sandlåda med ogräs" sa Amanda "snart fyller moppe" Östervall efter matchen. Det var längre sedan jag lekte i sandlådan, men jag är beredd att hålla med. Det var tungsprunget och mycket sand/grus.

Segersiffrorna skrivs till 2-3 och för er som undrar, ja det är skönt att att vara dam och Rexare just nu!

 

Kapten efter match: "Ett fyrfaldigt leve för.. sege.. för ått, för åttonde segern, den leve hipp, hipp, hurra, hurra, hurra!"

Jag frågade Harju "Söderforsaren som inte är van att vinna" hur långt hon kan räkna, nio skulle inte vara några problem svarade hon. Så förhoppningsvis kan vi knyta ihop vårsäsong hemma nästa lördag mot Rosersberg/Märsta. Väl mött på Ottars då för en ny tuff drabbning!

Skribent: Mikaela Sundbaum

Postadress:
IK Rex - Fotboll
Vakant, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Kontakt:
Tel: 018337060
Fax: 018337060
E-post: [saknas] Information

Se all info